Winkelwagen: 0 product(en) - 0,00€
Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?
Awards

Over Rainmates

Home > Over Rainmates

The Rainmates Company is opgericht in 2005 door Kees Bas. Kees Bas is een fervent buitensporter, hij doet o.a aan hardlopen, schaatsen en wielrennen. De inspiratie voor het ontwikkelen voor nieuwe producten haalt hij vooral uit zijn ervaring en belevenissen als outdoorsporter,zoals marathon schaatsen:
 

Flevobokaal Masters 2 / 2011

Johnny Jochems uit Eerbeek heeft in de M2-klasse de 2e wedstrijd van de Flevobokaal in Biddinghuizen gewonnen. Hij ontsnapte in de slotfase en bleef 5 seconden voor op het peloton, waarvan Kees Bas uit Monnickendam en Stefan van Dijk uit IJsselmuiden tweede en derde werden. De omstandigheden en het ijs waren redelijk goed en er stonden 71 rijders aan het vertrek. Fred Appelman (Zwaagdijk), de winnaar van de 1e wedstrijd, werd 8e en bleef daarmee de klassementsleider.

In 2010 is de regenrok op de markt gebracht, winnaar van de fietsinnovatieaward 2010.

 

Update fietsersbond over de regenrok:

Update 10-12-2012

De regenrok is vernieuwd. Anna van het Testpanel heeft de vernieuwde regenrok uitgeprobeerd: 'Erg goed ding. Je trekt hem snel even aan. Daarbij is hij nu behoorlijk wat wijder dan de vorige, en het gevolg daarvan is dat hij nauwelijks opkruipt tijdens het fietsen, ik ben echt droog gebleven! Erin lopen is wat moeilijker, dat ruist enorm, en ik vraag me af hoe ik overkom met zo'n groot zwart gewaad, maar ach: who cares? Kortom: een 8. Eigenlijk zwoor ik altijd bij de rainmates-legs, maar qua gemak van aantrekken worden deze toch door de regenrok verslagen.


 

Rainmates Skirt: product review

28 juli 2014

Bron: www.huisvlijt.com/2014/07/rainmates-skirt-product-review.html

 

Sinds ik ooit tot op het bot ben nat geregend op de fiets, en in de stad noodgedwongen droge kleding én ondergoed moest kopen, zie ik zwaar het nut in van goede regenkleding!

Als het regent gebruik ik nu een regencape. Ik koos voor een regencape vanwege het gebruikersgemak. Je gooit het ding over je hoofd en klaar ben je. Een regenbroek aantrekken is toch wat meer werk. En aangezien ik meestal rokken draag ook niet zo handig.

Maar wat blijkt? Er bestaat een heuse regenrok! Ideaal voor vrouwen die rokken dragen, maar ook voor mensen die geen zin hebben om zich in een regenbroek te hijsen. Ik mocht zo’n regenrok testen. En hij heet Rainmates Skirt.

Over de Rainmates Skirt

  • De Rainmates skirt bestaat uit 100% polyester en is volgens de makers en bedenkers Kees Bas 100% waterdicht!
  • Het materiaal voelt soepel. Anders dan bijvoorbeeld de regenbroeken van de Zeeman die je ook kunt weg zétten. Hij heeft twee lagen. De eerste laag sluit met een rits.
  • De tweede laag werkt als een soort wikkelrok, en maak je aan de bovenkant vast met klittenband. Dat zorgt ervoor dat de rok altijd past, wat ik wel erg handig vind.
  • De rok was eerst een beetje lang voor mij met mijn 1 meter 70. Maar ook daar hebben de makers rekening mee gehouden: je kunt de rok heel makkelijk aan de bovenkant een paar keer omvouwen om de lengte te krijgen die je wilt.
  • De rok heeft reflecterende elementen zodat je goed zichtbaar bent
  • Onderin zit een loodveter zodat hij niet opwaait!

 

Instructiefilmpje Rainmates Skirt

In onderstaand filmpje wordt in een minuut heel duidelijk de rainskirt gedemonstreerd.

 

De Rainmates Skirt: in de praktijk!

Het was even wachten op regen, maar eindelijk was het dan toch zo ver: het regende! Tijd dus om te gaan fietsen met mijn nieuwe Rainmates Skirt! De rok aan doen ging heel gemakkelijk. Eerst dacht ik nog: ‘Hij is veels te groot en te wijd!’ Maar door het klitteband kon ik hem op maat maken. En door de tailleband om te vouwen gaf ik hem de juiste lengte. rainmates skirt Je kunt in de rok stappen of de rits gebruiken. rain mates rok Je maakt de rok op het maat m.b.v. het klittenband in de taille! regenrok Regenrok achterkant. De Rainmates Skirt heeft een smalle snit. Toch kun je er prima grote stappen mee nemen. Ik heb de omvang van de onderkant gemeten en die is in totaal 218 cm! rainskirt Je hoeft echt niet te schuifelen als een soort Geisha in deze rok! De Rainmates Skirt op de fiets De rok aan doen ging goed, en hij zat fijn. Maar nu kwam de ultieme test: hoe zou deze rainskirt zich houden op de fiets? Ook dit ging prima. Dankzij de loodveter in de zoom waaide de rok niet op. Hij hield me prima droog. En toen de regen stopte en ik het warm kreeg, deed ik gewoon de rits een stuk open, voor wat frisse lucht! rainskirt op de fiets

 

Conclusie over de rainskirt

Ik vind de rainskirt een aangename verrassing. Het materiaal is prettig en soepel, en ik vind het een vondst om naast de regenbroek een rokvariant te maken. Je kunt zien dat de rok met zorg is gemaakt. Dat zie je bijvoorbeeld terug aan de goede kwaliteit rits, en hoe netjes die in de rok is gezet. De loodveter werd door The Rainmates Company toegevoegd toen bleek dat de rok nog opwaaide. En hij werkt prima, kan ik zeggen.

Na gebruik laat de Rainmates Skirt zich goed opvouwen tot een klein handzaam pakketje. Je kunt hem bij wijze van spreken zo in je tasje doen. Behalve op de fiets kun je hem natuurlijk ook gebruiken als je een stuk moet lopen in de regen.

Eigenlijk is er maar één nadeel aan de rainskirt: je moet er nog iets boven aan. Een regenjas of zo. Dat maakt mijn regencape net een iets makkelijkere keuze, want dan ben ik in één keer klaar. Maar afgezien daarvan kan ik de rainskirt van ganser harte aanraden!

 

Over The Rainmates Company

The Rainmates Company wordt gerund door Kees Bas. Hij ontwikkeld innovatieve regenkleding. Kees richtte in 2005 The Rainmates Company op. Hij kwam op het idee omdat hij een fervent buitensporter is. Hij doet o.a aan hardlopen, schaatsen en wielrennen.